Vigo

#spanyolosok véleménye

 • Admin | Vigo

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • Budapestről nem indul közvetlen repülőjárat Vigóba, csak átszállással lehet eljutni repülővel Galícia legnagyobb városába. Ha szeretsz vonatozni, a Renfe vasúttársaság járataival is megközelítheted a várost Madridból.
 • A vigói kikötő a világ egyik legnagyobb és legforgalmasabb halászkikötője, nem szabad kihagyni!

5 fun fact Vigóról

1. MADARAK

A város a madármegfigyelők paradicsoma, így ha szeretjük a madarakat, keresve sem találhatnánk érdekesebb úti célt Vigónál.A központban és környékén nagyjából 100 madárfaj figyelhető meg több-kevesebb rendszerességgel, köztük olyanok, mint a csíkosfejű nádiposzáta, a kiskócsag, a szürke gém, az üstökös kárókatona, a vándorsólyom és a jégmadár.

2. BOTANIKA

A városközpont könnyen a botanikus utazók kedvencévé is válhat: az erdős részek és a zöld területek fáit és a Fundación Sales botanikus kertjét nem számolva is több, mint 10 különleges fajból több, mint 10 000 díszfa szépíti a tereket.

3. RÉGÉSZET

A régészek kedvében járnak a város emlékei: a Candeánban található kőkori dolmen, a XXI. század elején felfedezett, egyedülálló római sólepárló, a szintén római Toralla-villa Corujóban és a castrelosi római híd mind-mind érdekes látnivalóval szolgálhat.

4. PRESTIGE

A városnak jelentős autóipara van, és fontos kikötője. Ehhez kötődik Vigo legszomorúbb sajátsága is: 1957 óta 8 olajszállító-katasztrófa történt partjai közelében, ezek közül 4 súlyosabb, legutóbb 2002-ben a Prestige süllyedése okozott hatalmas károkat.

5. MOZI

Itt játszódik a 2000-es évek első felének egyik legsikeresebb spanyol filmje, a Napfényes hétfők (Los lunes al sol).