Valencia

#spanyolosok

 • Admin | Valencia

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A repülőtérről metróval, busszal és taxival is könnyen bejuthatsz Valencia belvárosába. A 3-mas és az 5-ös metró visz be a centrumba, ha egyenesen a tengerpartra mennél, az 5-öst válaszd. A 150-es busz a reptér és az Ángel Guimerá állomás között ingázik.
 • Valenciában jól kiépített buszhálózat működik, amit metró- és villamosvonalak egészítenek ki. A VLC (Valencia Tourist Card) kártya kiváltásával ingyen utazhatsz tömegközlekedéssel az A, B, C és D zónában (ez magában foglalj a repteret is), és további kedvezmények is járnak mellé.
 • A biciklizés szerelmesi itt megtalálják a számításukat: a város kiépített kerékpárkölcsönző hálózattal rendelkezik. A budapesti Bubihoz hasonló Valenbisi bringái 275 állomáson vehetők igénybe!

5 fun fact Valenciáról

1. DENEVÉR

A denevér a XIII. századtól kezdve látható a város címerében. A legenda szerint I. Jakab, mielőtt bevonult volna Valenciába, tábort állíttatott a folyó mellett. Egy éjszaka furcsa zaj ébresztette a sereget, akik így felkészültek az ellenség támadására. Később kiderült, hogy csupán a denevérek szárnysuhogása volt a zaj forrása.

2. CIUDAD DE LAS ARTES Y CIENCIAS

A Művészetek és Tudományok Városa (Ciudad de las Artes y Ciencias) öt épületből áll, melyek alakját a természet ihlette. Megálmodójuk a valenciai származású Santiago Calatrava, Spanyolország leghíresebb kortárs építésze volt.

3. HARANGTORONY

Valencia egyik jelképét, a katedrális gótikus harangtornát Migueletének nevezik (valenciai nevén Micalet), miután 1418. szeptember 29-én, Szent Mihály napján szentelték fel.

4. PAELLA

Bár a turisták szemében egyértelműen Spanyolország nemzeti ételének számít, a paellát minden spanyol Valencia tartományhoz köti. A legenda szerint a mórok közreműködésével innen ered ugyanis a híres sáfrányos rizs, amelyet a közhiedelemmel ellentétben nemcsak tengergyümölcseivel, hanem nyúllal vagy akár csigával is készíthetnek - természetesen szabadtűzön, narancságak felett.

5. KAJMÁN

A Patriarca templom falán lévő kajmán a legenda szerint egy áradáskor a folyóból elszabadult állat preparátuma, amit egy fogoly tepert le a szabadságáért cserébe. Valójában az állat inkább Peruból kerülhetett oda és a csendet szimbolizálja, ugyanis a kajmánnak nincs nyelve.