Segovia

#spanyolosok véleménye

 • Admin | Segovia

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • Segovia legkönnyebben ‒ és leggyorsabban ‒ Madridból érhető el a Renfe vasúttársaság járataival érhető el, az út mindössze fél órát vesz igénybe. A város buszokkal is megközelíthető Madridból, ekkor azonban másfél-két órás útra számíthatunk.
 • A városon belüli közlekedésnél érdemes figyelni a 8-as jelzésű buszokat: egyenesen a történelmi óvárosba visznek!
 • Az óvárosban a látnivalók egymástól sétatávolságra vannak.

5 fun fact Segoviaról

1. VÍZVEZETÉK

Tudtad, hogy a világhírű segoviai vízvezeték csak egy része a teljes építménynek, mely a La Acebedában található, és a Segoviától 17 km távolságra fekvő Fuenfríából („Hidegforrás”) szállítja a vizet?

2. ALCÁZAR

Talán nem véletlen, hogy a segoviai Alcázar volt a kasztíliai királyok egyik kedvenc székhelye. Helyén már a keltibér korban is erőd állhatott, első említése 1122-ből származik, és mai formájában az 1862-es tűzvész után állították helyre.

3. TIPIKUS ÉTELEK

Érdemes elkölteni egy ebédet a központ egyik hagyományos mesónjában. A segoviai gasztronómia jellegzetes étele a cochinillo (sült malac), a lechazo asado (sült kisbárány). Desszertnek erősen javallott a ponche segoviano – nem lehet benne csalódni.

4. MADRID

Segovia csupán 90 kilométerre fekszik Madridtól, ezért a fővárosi látogatást igazán érdemes lehet megszakítani egy kellemes segoviai kirándulással. Figyelem, ha nem szeretnénk kutyafuttában jönni-menni, érdemes az egész napot rászánni.

5. NÉVROKONOK

Ha postai küldeményt adunk fel Segoviába, óvatosan kell eljárnunk: ha nem tisztázzuk az országot, a levél akár Kolumbiában, Bolíviában vagy Nicaraguában is kiköthet, ugyanis mindenhol van Segovia nevű város. Mindennek a tetejébe Málaga egyik városnegyedét is így hívják.