Oviedo

#spanyolosok véleménye

 • Admin | Oviedo

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • Budapestről nem indul közvetlen repülőjárat Oviedóba, csak átszállással lehet eljutni repülővel Asztúria székhelyére. Ha szeretsz vonatozni és buszozni, a Renfe vasúttársaság vagy az Alsa busztársaság járataival könnyen megközelítheted a várost Madridból vagy Santanderből. 
 •  Gyönyörű óvárosa Woody Allent is megihlette.
 •  Ha túrázni támadna kedved, Monte Naranco hegye ideális választás lehet. A táj szépsége mellett a Santa Maria del Naranco templom is nagy élményt nyújt. Az A2 jelzésű busszal célszerű megközelíteni a hegyet.

5 fun fact Oviedoról

1. HERCEGSÉG

Oviedo kiváltságos tartományi székhely. Az Asztúriai Hercegség a mindenkori spanyol trónörököshöz tartozik, ennek megfelelően 1981 óta minden évben itt adják át az aktuális trónörökös nemétől függően Princesa / Príncipe de Asturias-nak nevezett díjakat.

2. VILÁGÖRÖKSÉG

Bár a városközponttól messzebb található, mindenképpen érdemes elkirándulni a város melletti Santa María del Naranco műemlékhez, melyet eredetileg I. Ramiro építtetett királyi fogadóteremnek. A világörökség részét képező műemlék mellett az oviedói panoráma is csodálatos látványt nyújt. 

3. MOZI

Filmrajongóknak ajánljuk: itt forgatta Woody Allen a Vicky Cristina Barcelona néhány emlékezetes jelenetét.

4. ÉTELEK

Ha nem szeretnénk lemaradni a helyi konyha nevezetességeiről, figyeljük az étlapokat! A vidék leghíresebb itala a sidra (almabor), étele pedig a fabada asturiana (fehérbab-főzelék kolbásszal), de tipikusnak mondható a bollo pren͂ao, a sidrában főtt kolbásszal töltött zsömle is.

5. ALONSO

A város leghíresebb szülötte – az új évezredben mindenképpen – a Formula 1 spanyol világbajnoka, Fernando Alonso.