Madrid

#spanyolosok

 • Admin | Madrid

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A Madrid-Barajas repülőtér 12 km-re található a várostól, a centrum taxival, metróval (M8), expressz buszokkal és vonattal is elérhető.
 • A legtöbb látnivaló a városközpontban található ‒ tehát akár gyalog is bejárhatod a terepet!
 • A metró 6.00 és 1.30, a helyi érdekű vasút járatai 5.30 és 23.30 között közlekednek. 
 • Busszal 6.00 és 23.30 között utazhatsz, utána éjszakai járatok („Búhos”, azaz „Baglyok”) közlekednek kb. 23.20-tól reggel 6-ig, hétvégenként 7-ig. A legtöbb vonal a Plaza de Cibelesről indul.  
 • Ha elég volt a sétából, pattanj taxiba: a hófehér alapon végigfutó jellegzetes vörös sávról könnyű felismerni az autókat. Ha a lámpa zölden világít a tetején, szabad a kocsi.

¡Válassz a toplistákból!

1. METRÓ

A világ egyik legjobbnak tartott metró-hálózata ma már közel sem olyan olcsó, hogy az ember kis túlzással a fél várost átszelhesse egy euró fejében. Használjuk ki a turistabérletek széles választékát, így a sok kicsi sokra megy elvén megspórolhatjuk az utazás hossza alapján fizetendő, egyre borsosabb tarifákat.

2. RETIRO

Tudtad, hogy a Retiro centenáriumi kincseket rejt? Nem csak, hogy gyönyörű üvegpalota és csónakázó tó teszi kellemesebbé a kikapcsolódást, de a park francia kertjében található a város legrégebbi növénye is. A többszázéves fa egy ciprus, mely a francia, napóleoni inváziók idején volt csemete és mindezt túlélve a mai napig rendíthetetlenül áll a park egyik bejárata mellett.

3. SONKAMÚZEUM

Fogadjunk, hogy a számtalan kitűnő fővárosi múzeum közül az egyik még a híresen múzeumellenes turistákat is elbűvöli majd! A városban könnyű belebotlani a jellegzetes sonkamúzeumok egyikébe, ahol egy kifogástalan sonkás szendvics elfogyasztása közben gyönyörködhetünk a híres spanyol választék széles tárházában, és megannyi finomságba bele is kóstolhatunk.

4. SAN GINÉS

A turisták és a helyiek kedvelt pihenőhelye, a San Ginés jóval több mint egyszerű kávézó. Messzeföldön híres prémium minőségű chocolate con churros-áról, melyet autentikus környezetben fogyaszthatunk el a Plaza Mayor közelében. Mindeközben gyönyörködhetünk a falon lévő fotókban, melyekről számtalan híresség néz vissza ránk churros-evés közben.

5. LAS MENINAS

Sokak számára ismerősen cseng Velázquez neve, akinek leghíresebb alkotása a Pradóban látható Las Meninas. De vajon azt is tudjuk, hogy a képei nagy része elégett a madridi királyi palota tűzvészekor, 1734 Szentestéjén? A tragédiában több mint 500 kép veszett oda, és máig rejtély, hogy a tűz magától keletkezett-e, vagy a tébolyult király okozta.