Bilbao

#spanyolosok

 • Admin | Bilbao

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • Budapestről nem indul közvetlen repülőjárat Bilbaóba, csak átszállással lehet eljutni repülővel a városba. Ha szeretsz vonatozni, a Renfe vasúttársaság járataival Madridból vagy Barcelonából is könnyen megközelítheted a baszk várost.
 • Bilbao biciklibarát város, érdemes nyeregbe pattanva felfedezni a látnivalóit!
 • Az óceán közelsége miatt gyakran esik az eső, párás a levegő. Ha strandolni szeretnél, júliusban vagy augusztusban utazz, akkor a legmagasabb a napsütéses órák száma.

5 fun fact Bilbaoról

1. FŐVÁROS

Tudtad, hogy a Nervión-folyó partján fekvő várost gyakran nevezik tévedésből Baszkföld fővárosának? Az autonóm tartomány fővárosa valójában a tőle délre fekvő Vitoria-Gasteiz.

2. TENGERPART

Bilbaóból legközelebb az 1-es metró-vonalon fekvő Areeta/Las Arenas-megállónál találunk fürdésre alkalmas partszakaszt, de ha igazán szép tengerparti élményre vágyunk, utazzunk a végállomásig. Plentzia nemcsak csodálatos homokos partszakasszal és az amatőr szörfösöknek is élvezetes hullámokkal, hanem a baszk halászfalvak elbűvölő hangulatával is meglep majd minket.

3. GUGGENHEIM

Bilbao modern-kori jelképe és elsőszámú turista-látványossága az 1997-ben megnyitott Guggenheim múzeum. A világhírű állandó és igazán nívós időszaki kiállításokkal rendelkező múzeum belépőit sokan borsosnak találhatják, az épület meglátogatása ugyanakkor minden turista számára kötelező program.

4. DIVAT

A város ütőere a Nervión-folyóval párhuzamosan futó Gran Vía, amely impozáns sugárútként Bilbao legnagyobb divatüzleteinek gyűjtőhelye. Az El Corte Inglés mellett a bilbaói Gran Víán az itthon ismert spanyol divatmárkák mindegyikét megtalálhatjuk.

5. PINTXOS

Az óváros sikátorai közt járva térjünk be a helyi bárokba egy-egy pintxóra. Noha a pintxót sokan csak baszk tapasként emlegetik, a miniatűr gasztro-alkotásokra jellemző elképesztő kifinomultság és kreativitás miatt hamar másként tekintünk majd rájuk. A Bikiak bár pultja láttán például biztosan nem fogunk majd csalódni.