"20 éve vagyunk visszatérő vendégek Spanyolországban. Azóta tart a szerelem e csodás és sokszínű ország iránt. Szinte minden évben akad egy 'ürügy', amiért ismét vissza kell mennünk: hol egy családi nyaralás, hol egy kis caminózás, hol 'szakmai' okok. Ez utóbbiak közé tartozik Córdoba is, ami már ezer éve illusztris helyet foglalt el a bakancslistánkon, de valahogy sosem jött össze. Egészen tavaly tavaszig." – írta nekünk nemrég Riavicz Ingrid. Csoda, ha kedvet kaptunk egy córdobai kiránduláshoz.

Ezek után biztosan nem lesz meglepetés, hogy kert.tv online kertmagazin és vlog házigazdáiként könnyű szívvel delegáltuk saját magunkat a májusban megrendezésre kerülő córdobai patio fesztiválra, ahol hihetetlen szépségű magán díszudvarokat nyitnak meg a nagyközönség előtt. Ilyenkor bárki megcsodálhatja ezeket a több ezer virággal ékesített ékszerdobozokat.

cordoba-andaluzia.jpg

Mi ezt szerettük volna átélni, és filmre venni, hogy megmutathassuk itthon is mindenkinek, aki szereti a szép kerteket és az igazi, vérpezsdítő andalúz életérzést. És persze hogy kedvet csináljunk egy kis májusi  kiruccanáshoz azoknak, akiknek ebben még nem volt részük.