Ünnepeljük együtt a spanyolt!

A spanyol nyelvet több mint 500 millióan beszélik, így kerül második helyre a világ legtöbbet használt nyelveinek listáján. Ezt hivatott megünnepelni a Spanyol Nyelv Napja (Día del Español), mely Madridból indult útjára hagyományteremtő szándékkal. A Cervantes Intézet is fontos szerepet játszik abban, hogy a spanyol nyelv elterjedtségét, sokszínűségét, nemzetközi kommunikációban betöltött fontos szerepét egyre többen ismerjék. A Spanyol Nyelv Napja alkalmából az Intézet több mint 60 országban kitárja kapuit, s érdekes programokkal várja a spanyol nyelv és kultúra szerelmeseit.

A Budapesti Cervantes Intézet június 24-i rendezvénye nyílt nap és tanévzáró is egyben, melyen nemcsak Spanyolország, de más spanyolajkú országok is képviseltetik magukat a budapesti nagykövetségek küldöttei által. Argentina, Chile, Ecuador, Mexikó és Venezuela nagykövetségei örömmel mutatják majd be nálunk a saját országaikban beszélt nyelvi formákat és kultúrát. Itt lesz a Comunidad Iberoamericana is, mely a budapesti nagykövetséggel nem rendelkező spanyol-amerikai országokat hivatott képviselni.

Szeretettel várjuk azokat, akik nem tudnak spanyolul, de szeretnének megtanulni, hiszen a nyílt nap központi témája idén a zene, mely egy olyan egyetemes nyelv, melynek értése nem igényel spanyoltudást: a kultúrát közelebb hozza az érdeklődőkhöz. A nyílt napon az épületet megtölti majd a spanyol-amerikai országok örömzenéje, a gitár-, ének- és tangóharmonika-szó, melybe bárki kedve szerint bekapcsolódhat. Az ingyenes nyitott nyelvórák résztvevői kedvet kaphatnak a Cervantes Intézet nyári intenzív kurzusaihoz, melyekre 10% kedvezménnyel iratkozhatnak be a nyílt napon.

cervantes
Vörösmarty utca 32.

Természetesen a spanyolul beszélőkre is számítunk, akik gyakorolhatnak, továbbfejleszthetik tudásukat, egymást és a még nem beszélőket, inspirálhatnak és inspirálódhatnak. A budapesti Intézet vezető tanára, Alberto Madrona Fernández részletesen mutatja be a DELE és SIELE nyelvvizsgákat azoknak, akik a jövőben nemzetközileg is hivatalosan szeretnék igazolni nyelvtudásukat.

A kultúrák közötti folyamatos párbeszéd érdekében azokat is nagyon várjuk, akik spanyol anyanyelvűként Magyarországon élnek, s magyarul tanulnak. A Cervantes Intézet órarendjében helyet kapnak a spanyolok számára tartott magyar órák, melyből szintén ingyenes nyitott órát tartunk. Az Intézet Ernesto Sabato argentin íróról elnevezett közkönyvtára a „Blablabla” program keretei közt nyugodt körülményeket biztosít egy hosszabb, irányított beszélgetéshez magyarok és spanyolok között.

A könyvtárba a nyílt napon 20% kedvezménnyel lehet beiratkozni. Hogy mégis miért van szükség a nyugodt körülményekre? Az Intézet folyosóit gyakran tölti be a vidám gyerekzsivaj, s ez 24-én sem lesz másképp. A kisebbeket is szeretettel várjuk gyerekprogramjainkra, mint például Germán, a spanyol bűvész és mesemondó előadására.

A részletes program és a regisztráció feltételei megtalálhatóak honlapunkon.
Néhány programon való részvétel regisztrációhoz kötött. A programváltozás jogát fenntartjuk. 

Hely: Budapesti Cervantes Intézet 
(1064, Vörösmarty u. 32.) 
Időpont: 2017. június 24., 10 óra