Segíts Te is Mexikónak!

A Magyarországon Tanuló Mexikói Diákok Társasága a Mexikói Nagykövetség támogatásával szolidaritási adománygyűjtést szervez a budapesti mexikói éttermekben most hétvégén, október 7-én és 8-án a Mexikót szeptemberben megrázó két földrengés érintettjeinek megsegítésére és az újjáépítési munkálatok támogatására.

2017. Szeptember 7-én és 19-én két földrengés is megrázta Mexikót, mely az ország déli és központi részét is érintette, különösen Oaxaca, Chiapas, Morelos, Puebla és Mexikó szövetségi államait és Mexikóvárost. A második földrengés 366 áldozatot követelt mostanáig és pontosan 32 évvel az után a nagy 1985-ös mexikói földrengést követően rázta meg az országot, mely több, mint 40 ezer halálos áldozattal járt. A mostani földrengéseknek nem volt magyar áldozata.

2000 épület vált használhatatlanná

Mexikó Nemzeti Statisztikai Hivatalának (INEGI) adatai szerint a 2017 szeptemberi földrengés során megrongálódott épületek száma a kétezret is elérheti, ezért a Magyarországra akkreditált Mexikói Nagykövetség a helyi mexikói közösséggel egyesítve erőit szeretné kifejezni szolidaritását és segítséget nyújtani ebben a helyzetben.

A Magyarországon Tanuló Mexikói Diákok Társaságának tagjaiból álló Szervezőbizottság a helyi mexikói közösség számos tagjával egyesítve erőit segélygyűjtést szervez a mexikói tematikájú éttermek segítségével a mexikói károsultak támogatására most hétvégén, Október 7-én és 8-án. Az említett napokon gyűjtőurnákat helyeznek el, melyek célja a készpénzes adományok gyűjtése a résztvevő éttermek vendégei között. Hasonlóképpen az adománygyűjtés napjain a lent felsorolt éttermek bevételük egy részét adományként ajánlják fel e nemes ügyre.

mexikoi-halottak-napja

Az összegyűjtött pénz egészét a Mexikói Vöröskereszt és a Fuerza México (Kitartás Mexikó) Vagyonkezelő hivatalos számlaszámaira utalják majd át, vagy azon szervezetek részére, melyeket a mexikói közösség tagjaiból álló Szervezőbizottság megfelelőnek talál.

Az alábbi helyek már nagylelkűen felajánlották segítségüket:

adomanygyujtogasztrohetvege