LaLiga: A spanyol foci bemutatkozik

A spanyol focit senkinek sem kell bemutatni, de ha olyan játékosok lépnek pályára, mint a Cervantes Intézet programsorozatának résztvevői, elég pár finom csel, hogy életreszóló meglepetéseket okozzon a magyar szurkolóknak.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok közelmúltja minden magyar futballrajongó előtt jól ismert, miközben az Atlético után a napokban a Real tehet majd arról, hogy a világ klubfutballjának új fővárosa Madrid legyen. De magyarok százezrei örülnek annak is, hogy a világ talán legjobb bajnokságát idén a Barcelona nyerte, az a klub, amelynek legendás stadionja előtt épp egy magyar ikon, Kubala László szobra áll, aki a maga idejében éppen olyan ádáz sportcsatákat vívott Puskás Ferenccel, mint napjainkban Lionel Messi Cristiano Ronaldóval…

Cikkünk a spanyol focicsapatok beceneveiről

Minél többet hallunk a spanyol futballról, annál több köteléket fedezhetünk fel és annál több érdekességet tudhatunk meg, pláne, ha olyan autentikus személyek segítenek ebben, mint Diego Sánchez, a LaLiga magyarországi delegáltja; Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és a Puskás Ferenc életét bemutató Puskás-könyv szerzője; valamint a Real Madrid, az Atlético de Madrid, a Valencia és a Barcelona hivatalos magyar szurkolócsoportjainak vezetői, akiknek a szíve a több ezer kilométer távolság ellenére is hétvégéről-hétvégére együtt dobban a kedvencekével.

A 3 alkalom részletes programja:

Bemutatkozik a LaLiga

Diego Sánchez

A három alkalom közül az első rendezvény, amelyet a Cervantes Intézet a spanyol futballal és annak magyarországi vonatkozásaival kapcsolatban szervez. Diego Sánchez, a LaLiga magyarországi delegáltja beszél a spanyol futball nemzetközivé tételének projektjéről, a jelenleg megvalósuló tervekről, valamint azokról a történelmi kötelékekről, melyek a spanyol focit Magyarországgal összekötik. (A rendezvény spanyol nyelven hangzik el, magyar fordítással)

Cervantes Intézet / 2018. 05. 31. 18:00

Puskás Ferenc: Öcsi & Pancho

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője mutatja be az általa szerzett átfogó Puskás-életrajzot, amelynek nemrégen jelent meg spanyol nyelvű, rövidített kiadása. A könyv a magyar legenda életét követi végig, bemutatja a fiatalembert, a magyar válogatott kapitányát, a Real Madrid gólkirályát, valamint a későbbi éveket is, amikor Puskás edzőként tevékenykedett. A könyv rövid bemutatása után lehetőség nyílik a Puskásról való eszmecserére, valamint a szerző dedikálja könyvét. (Magyar nyelven, spanyol fordítással)

Cervantes Intézet / 2018. 06. 07. 18:00

Szurkolók és szenvedélyek találkozása

Eszmecsere, mely során a spanyolországi csapatok hivatalos magyar rajongói klubjai (Real Madrid, Atlético de Madrid, Valencia és Barcelona) bemutatják tevékenységüket és megosztják tapasztalataikat. Szó esik a LaLiga és az Aficiones Unidas, a szervezett szurkolók szövetségének szerepéről, melyek az egyes országokban működő rajongói klubok összefogására és munkájuk segítésére törekszenek. (Magyar nyelven, spanyol fordítással)

Cervantes Intézet / 2018. 06. 14. 18:00