Az önjáró képzelet − Ivonne Kennedy tárlata

Ivonne Kennedy első önálló magyarországi kiállítása május 24-én este 18 órákkor nyílik a budapesti Cervantes Intézetben.

A mexikói festőnő a városi geometriákon és építészeti utánérzéseken át új élettel ruházza fel a misztikus szimbolizmust és a régi alkimisták grafikus költészetét. Előszeretettel jelenít meg sokatmondó, gesztusokkal, múltba vesző események és képzelt életek nyomait viselő csöndekkel terhes atmoszférákat. Munkái a világ számos országában, magángyűjteményekben megtalálhatók. 2018. május 24-én 18 órakor nyíló kiállítása a budapesti Cervantes Intézetben (1064 Vörösmarty utca 32.) első önálló magyarországi kiállítása.

Mexikó: Te meddig merészkedsz a felfedezésében? (Kattints a képre)

Kennedy Ivonne 1971-ben, a mexikói Oaxacában született, ahol jelenleg is él. Tehetségét inkább önálló és autodidakta, mint akadémikus módon fejlesztette, állandó művészi önmagát keresés alapján az olaj és akril festés, a kerámia és grafika területén. Művészi tevékenységét Mexikóban, az Egyesült Államokban, Németországban és Kubában folytatta. 1988-ban kezdte meg dinamikus és termékeny művészeti pályafutását egy csoportos kiállításban való részvétellel, az elmúlt évtizedekben pedig művészközvetítői, kiállítás rendezői és más, művészethez kapcsolatos tevékenységekkel is intenzíven foglalkozott.

A kiállításról további információk a Mexikói Nagykövetség honlapján.
Fotó: nvinoticias.com