Téli spanyol borvacsora az Asadorban

Gasztronómia

11. 20.

2019.11.20 19:00 El Asador
Téli spanyol borvacsora az Asadorban
Facebook esemény

A spanyol gasztronómia sikerét sokan kutatták már. Sok múlik az alapanyagokon, amelyek Spanyolországban különösen jó minőségűek, és sok az ételek elkészítésének módján is – ezt talán Budapest elsőszámú spanyol éttermében, az El Asador de Pata Negrában tudják a legjobban. A pesti és budai tapas bárok évtizedes sikertörténetére és tudásanyagára építve nyitották meg hazánk első spanyol faszenes kemence fémjelezte éttermét, ami messze túlmutat a jól ismert spanyol tapasokon.

asador.jpg

Szezonális borvacsoráikkal, ha lehet, még egyet csavartak a spanyol konyhaművészet bemutatásán, miközben a minőségből természetesen egy pillanatig sem engedtek. Idén utoljára rendezik meg spanyol gasztronómiai ünnepüket, amely mint hirdetik, a tél és az asador-kulinária tökéletes találkozását hozza: "Az asadorok világa és a tél összeillenek. Idei utolsó borvacsoránkon a kreatív és tradícionális fogások egyaránt az észak-spanyol gasztronómia markáns ízvilágát idézik, főszerepben a faszenes kemencével.

Valódi gasztro-ünneppel készülünk az ünnepi időszakra, télies ízekkel és illatokkal búcsúztatva 2019 felejthetetlen borvacsoráit."

A 9 fogásból és a hozzá tartozó borkíséretből álló menüsort böngészve valóban ünnepi eseményre készülnek az El Asador de Pata Negrában 2019. november 20-án. További információk, valamint jegyértékesítés az étterem Facebook-oldalán.

 
ELŐÉTELEK
1. CALABAZA AL HORNO CON QUESO DE CABRA Y PIŇONES
Sütőtök Kecskesajttal és Fenyőmaggal
Baked Pumpkin With Goat Cheese And Pine Nuts
• PERELADA STARS BRUT&BRUT
2. CREMA DE FOIE CON GELATINA DE MANGO
Kacsamájkrém Mangózselatinnal
Duck Liver Paté With Mango Gel
• PROTOS VERDEJO BLANCO
3. EMPANADA DE BACALAO Y RAPE
Tőkehal És Ördöghal „Pite”
Empanada With Monkfish And Cod
• CRAZY TEMPRANILLO ROSADO
4. FABADA
Spanyol Bableves Chorizóval, Véreshurkával, Császárral
Spanish Bean Soup With Sausage Black Pudding And Pork Belly
• PROTOS TEMPRANILLO ROSADO
FASZENES KEMENCÉBEN SÜLT ÉTELEK
5. MAGRET DE PATO CON PURÉ DE VERDURAS Y GELATINA DE REMOLACHA Y FRAMBUESA
Kacsamell Téli Gyökérzöldségpürével És Cékla-Málnalekvárral
Duck Breast With Mixed Root Vegetable Puree And Beetroot – Raspberry Jam
• MENCIA ROSADO CUATRO PASOS
6. BUTIFARRA DE CERDO IBERICO CON FOIE Y LENTEJA NEGRA
Kacsamájas Iibériai Sertés-Kolbász Feketelencsével
Iberian Pork Sausage With Duck Liver And Black Lentils
• HONORO VERA GARNACHA
7. SOLOMILLO DE TERNERA CON PATATAS GRATINADAS Y CEBOLLA PERLA
Borjúszűz Gratinburgonyával És Gyöngyhagymával
Veal Tenderloin With Potato Gratin With Pickled Shallots
• PIEDEMONTE CUATRO TIERRAS
DESSZERTEK
8. BRULÉE MANZANA VERDE CON HELADO DE CARAMELO SALADO Y AVELLANA TOSTADA
Zöldalma-Brulée Sóskaramell-Fagylalttal És Pirított Mogyoróval
Green Apple Brulée With Salted Caramel Ice Cream And Toasted Hazelnut
• SOL DE MALAGA
9. TARTA DE CHOCOLATE CALIENTE CON ESPUMA DE NARANJA
Hot Chocolate Cake With Orange Foam
Forró Csokoládétorta Narancshabbal
• LAURA MOSCATEL