Paella Party a Patában

Gasztronómia

05. 15.

2020.05.15 18:00 Pata Negra Buda
Paella Party a Patában
Facebook esemény

Te gyümölcsös rozéval vagy frissítő fehérrel koccintanál inkább egy paella mellé?

A Pata Negrában a karantén (reméljük!) utolsó heteiben sem várnak ölbe tett kézzel, és amíg a budapesti teraszok zárva vannak, ők házhoz viszik a mediterrán hangulatot. Spotify playlisttel, tapas stand up comedy-vel, sangría promócióval és most egy pénteki paella partival. Hiába van még odébb szeptember 20., a Paella Világnapja, a budai oldalon mit sem törődnek a formaságokkal és hatalmas garnélákkal rontanak rá a hétvégére.

_DSC0082.jpg

A kétszemélyes tenger gyümölcsei paella menühöz ráadásul most egy üveg frissítő fehérbort vagy gyümölcsös rozét is házhoz visznek a Pata Negrások. Hiába dolgoznak kiváló spanyol  tételekkel a Pata Negrában, a rozéra mégis felkaphatják a fejüket a paella puristák. Az egyik legfontosabb paella tévhit éppen az, hogy a hagyományos spanyol rizsételekhez, így a paellához csak a fehérborok társíthatók kiválóan.

_DSC0100.jpg

Laura S. Lara spanyol sommelier szerint egy félszáraz rozé jól kiegészítheti a paella sós karakterét, sőt az igazán nagy ínyencek a Pata Negra menüje mellé rendelhetnek egy palack miközben katalán pezsgőt, azaz cavát is, aminél tökéletesebb aperitivo elképzelhetetlen. Persze ez a nagy kérdést még nem oldotta meg, csak fokozta az élvezetet.

_DSC0116.jpg

Élvezetből pedig tengernyi vár pénteken mindenkit, aki Spanyolország egyik, ha nem a legemblematikusabb fogását választja péntek este. Előrendelés telefonon vagy emailben javasolt, kizárólag a Budai Pata Negránál, miután a menü csak a készlet erejéig, péntek este válik rendelhetővé a Wolt és a NetPincér hálózatából. Le ne maradjon senki!

_DSC0009-21.59.jpg

A képek NEM illusztrációk, a Pata Negra budai éttermében készültek.