Kultúra

Kultúra

Hogyan lett Madrid Spanyolország fővárosa?

Kása Heni | 2017.03.16.

Ez a kérdés a mai napig sok történész érdeklődését kelti fel, akik korabeli udvari krónikások feljegyzései alapján kutatják a válaszokat. Madrid fővárossá válása nem természetes folyamat volt, hanem uralkodói akarat: II. Fülöp spanyol király 1561-ben született váratlan döntésének miértjeiről viszont nincs tőle származó írásos bizonyíték.

#barcelona #spanyol történelem #madrid #sevilla #madridi spanyol #madrid történelme #spanyolország történelme

Kultúra

A spanyol Oscar-gála legemlékezetesebb outfitjei, a díjazottakról nem is beszélve

Molnár Péter | 2017.02.05.

A spanyol mozi nagy estéje volt a tegnapi: Madridban immár 31. alkalommal adták át a tavalyi év legjobb filmeseinek járó Goya-díjakat. A spanyol Oscarhoz méltó, fantasztikus külsőségekről persze legalább annyi szó esett az elmúlt 24 órában, mint magukról a díjazottakról.

#spanyol kultúra #spanyol filmek #penelope cruz #spanyol mozi #goya-díj #almodóvar #goya

Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra

Így karácsonyoznak a spanyolok

Molnár Péter | 2016.12.19.

A karácsony már a spájzban van, ehhez elég rápillantani az ünnepi menü egyre sokasodó hozzávalóira, hogy a Jézuskának besegítő ajándékbeszerzésekről ne is beszéljünk. Mindeközben Spanyolországban is készülnek az ünnepekre. Adventi naptárként „kinyíló\" írásunkból még az is kiderülhet, hogy egy kicsit másként, mint mi.

#spanyol ünnepek #karácsony spanyolországban #spanyol karácsony #spanyol karácsonyi szokások #szilveszter spanyolországban #spanyol szilveszter

Kultúra
Kultúra
Kultúra

Az igazi Mocsárvidék: a spanyol True Detective kulisszái

KultúrTapas | 2016.11.15.

A Mocsárvidék című spanyol krimi nehezen hagyja nyugodni az embert. Alberto Rodríguez 2014-es mozijában nem csak a szereplők, a néző előtt is egy borzongató világ tárul fel a cádizi lápvidék képében. A jó krimikkel ellentétben itt minden pontosan az, aminek látszik − és ettől olyan lenyűgöző.

#spanyol film #spanyol rendezők #spanyol mozi #spanyol színészek #mocsárvidék #la isla mínima

Kultúra