Csirke chilindrón: egy falat aragóniai nyár
Czecze Gabriella | 2014.12.04
Hiába minden, nyakunkon a tél. Vége a napsütéses őszi napoknak, a nyár melegére pedig már alig-alig emlékszünk. Ilyenkor jön igazán jól ez az aragóniai recept, amely a paprika és paradicsom ízeivel felidézi a nyári napfényt és a lecsórajongó magyar közöns…
A KultúrTapas csapata a Bontxo Baszk Bisztróban
Molnár Péter | 2015.05.13
A KultúrTapas-projekt megszületésének első és a magazin indulásának „feledik\" évfordulóját ünnepelte nemrég szerkesztőségünk a Falk Miksa utcában található Bontxo Baszk Bisztróban. Fogadjátok szeretettel gasztro-bulvár képes beszámolónkat.
Tapas 10 − Spanyol kedvenceink a tányéron
Molnár Péter | 2015.06.07
Bizonyára sokan tudjátok, a tapas valójában egy tálalási szokást vagy étkezési módot jelöl, amikor egész tányért betöltő fogások helyett csak kis adagokat szolgálnak fel. Bár Spanyolországban ennek évszázados hagyománya van, ne gondoljátok, hogy a derék h…
Tapas 20 − Kedvenc spanyol fogásaink
Molnár Péter | 2015.06.28
Kiválasztani 10 kedvenc spanyol ételt legalább olyan nehéz, mint egy tapas bárban csak egy finomságot kóstolni az étlapról. Nem is nehéz, hanem egyenesen lehetetlen... Valami hasonló fogalmazódott meg bennünk a KultúrTapas gasztró-kedvenceit bemutató list…
A mai menü: gasztro-szótár spanyol nyaraláshoz
Molnár Péter | 2015.07.22
A budapesti fapados járatok évek óta növekvő kínálata, valamint az Ibéria idei visszatérése miatt Spanyolország immár karnyújtásnyira van. Egy spanyol nyaralást viszont könnyen elronthat a helyiek legendásan rossz angol tudása, és valljuk be, sokszor az ú…
„Ha nem akarsz Londonban élni a zárkózott emberek között, akkor gyere San Sebastiánba!” – Otthon Spanyolországban VIII.
Molnár Péter | 2017.01.24
A szakácsok Mekkájában találta meg önmagát, de nem (csak) azért, mert ő is szakács. Kelemen Zoltán, a spanyolországi magyarokról szóló sorozatunk legújabb főszereplője azt mondja, ha már esős éghajlat, csak San Sebastián jöhet számításba.
13 tapas, amire egész Spanyolország büszke lehet
Molnár Péter | 2017.06.08
Tapasozni egyet jelent a jó társasággal, a finom falatokkal és az élet élvezetével. Persze egy csipetnyi büszkeség sem hiányozhat a receptből, hiszen a miniatűr spanyol műremekek az ország sokszínűségének jegyeit is magán viselik. A kiváló helyi alapanyag…